Pressemeddelese for: Workshoppen, Fredag 30. oktober
Pressebilleder

 

RP-mødet d. 30 Okt (Billeder fra mødet).

Billeder fra udstillingen

Eksempler på "Rapid Prototyping" skulpturerne

Kontakt adresser mm.

Pressemeddelser

Pressebilleder (højopløste)

Forprojekt (sept 98)

Andre skulpturer af
Palle Lindau

Mere om
Erhvervsråd Lolland

e-mail til projektet

Tilbage til forside

 

Pressemeddelelse Dato. 22. oktober 1998

Det moderne "elektroniske alkymiværksted" og et revolutionerende skulpturprojekt på Lolland bringer øen på forkant med anvendelsen af den nyeste teknologi inden for computere, i kunstens tjeneste.

Udstilling og arbejdende elektronisk værksted på Nakskov Bibliotek.

Kunst, kultur og erhvervsliv arbejder igen grænseoverskridende på Lolland. Den nyeste computerteknologi og teknik fra produktudvikling (Rapid Digital Prototyping) bruges af det arbejdende elektroniske billedhuggerværksted i fremstillingen af skulpturer.

I Nakskov biblioteks sal bliver der skabt et moderne „elektronisk alkymiværksted" . Rummet gøres visuelt stemningsmættet og lidt mystisk „ud af den blå luft-agtigte tåge..." Lyset i salen gøres blåt, og der projiceres store skærmbilleder op på væggene. Der er noget for øjet, øret, rumsansen, fantasien, når der bliver arbejdet ved moderne computerne og de „eletroniske spåner "flyder" rundt om på gulvene.... i de 6 dage fra fredag d. 30. Oktober kl 11.00 til den 4. November kl. 16.00.

I udstillingsperioden vil der blive mulighed for, at se et bud på hvordan fremtidens billedhugger, designer eller produktudvikler kan sidde næsten hvor det skal være på kloden f.eks. på Lolland og udforme sine ideer på en computerskærm - sende sine elektroniske modeller over internettet til en „3D printer" eller en printer", som former en model ud i det fysiske. "Printeren" står hos DTI i Århus - og næste dag kan en fysisk model i plastik, voks eller metal af den tænkte form studeres i Nakskov.

I bibliotekets sal/alkymiværkstedet står der hvide skulptursokler med de fremstillede figurer på, og hvide projektører er rettet på de bedste af de nyligt fremstillede. Nogle af søjlerne er tomme -de venter på, at der bliver fremstillet flere skulpturer/prototyper, "ud af den blå luft...." Der opstilles i mørke kroge nogle tidligere grove håndhuggede træskulpturer af Palle Lindau, for kontrastens skyld. Der står et par plottere (brede printere) og spytter plakatstore billeder ud med billeder af de skulpturer, der arbejdes på og som midtpunkt i salen ses computerskærme, der viser prototypemaskinen, der arbejder på at bygge skulpturerne i Århus, via et ISDN-videolink til Århus..

Væggene bliver i løbet af ugen dækket af store farveplot af mellemstadier og experimenter fra modellerings arbejdet. Disse plakater breder sig mere og mere efterhånden som tiden går.... måske også lidt rundt på Biblioteket og på nærliggende skoler osv…

 

Workshop.
Fredag 30. oktober vil der blive afholdt en workshop med gratis adgang for erhvervsfolk og andre interesserede, hvor den revolutionerende teknologi og perspektiverne for denne yderligere vil blive belyst og demonstreret af eksperter fra Dansk Teknologisk Institut, og erfaringer med aktuelle eksempler fra B&O Technologies og NOVO Nordisk med at bruge denne teknologi vil blive præsenteret.

WEB-sider
Projektet har sine WEB-sider på www.artweb.dk/prototyper, hvor der ligger yderligere oplysninger om arrangementet, prøver på skulpturer, links til mere stof omkring emnet, yderligere pressestof, højopløste frie pressebilleder, mm. Under selve udstillingen vil der time for time komme nye skitser, kommmentarer, virtual reality udgaver af skulpturerne, e-mail kommunikation, osv. Så hold øje med denne WEB-adresse i dagene omkring arrangementet!

Åbningstider

fredag d. 30. oktober kl. 11.00-16.00
Workshop fredag d. 30. Oktober kl. 13.00-16.00 se særskilt program
Lørdag kl. 10.00-13.00 Søndag kl. 13.00 - 16.00
Mandag kl. 10.00 - 19.00 Tirsdag kl. 10.00 - 17.00
Onsdag kl. 10.00 - 16.00

Arrangører:
Kulturelt Samråd i Nakskov, billedhuggeren Palle Lindau og Erhvervsråd Lolland I samarbejde med: IMMA og Nakskov Tekniske Skole

Kontaktpersoner:
Kulturelt Samråd. Vibeke Skamriis, formand, 54951818, 20140818
Palle Lindau, 54902000 Erhvervsråd Lolland: Bjarne Skamriis, Projektchef 54691915, 40167510, 54951818
DTI: Kjeld Thorsen, Produktchef, 89438409, 40452909
Web: www.artweb.dk/prototyper.
Web: www.business-lolland.com

Pressemøde: Nakskov Bibliotek fredag d. 30. Oktober kl. 10.00

 

 

 

 

 

 

Mere om RP-mødet d. 30 Okt.

Links omkring "Rapid Prototyping"

Eksempler på "Rapid Prototyping" skulpturerne

Kontakt adresser mm.

Pressemeddelser

Pressebilleder (højopløste)

Forprojekt (sept 98)

Andre skulpturer af
Palle Lindau

Mere om
Erhvervsråd Lolland

Tilbage til forside

 

 

 

Pressebilleder

 

 

Pressemeddelelse for workshoppen Dato 22. oktober 1998

Lolland på forkant med den nyeste teknologiske udvikling inden for produktudvikling.

Rapid Digital Prototyping og Tooling

øget sikkerhed i produktudviklingsarbejdet til stærkt reduceret pris på den halve tid.

Med direkte adgang til den nyeste teknologiske udvikling inden for produktudvikling ønsker Lolland ikke længere at gå i andres fodspor, men ta´r hånd om øens egne muligheder og lægger sig ud i overhalingsbanen og forbereder sig til at tage et kvantespring til gavn for øens virksomheder og for virksomheder, der finder det attraktivt at flytte til området. Vi bygger den elektroniske bro.

Hvis virksomhederne i Danmark skal bevare og forstærke deres konkurrenceevne skal de også gøre brug af den nyeste teknologi inden for bl.a. produktudvikling. Firmaer som B&O Technologies og NOVO Nordisk bruger i hverdagen disse teknikker, som man ikke på nogen måde behøver at være en stor virksomhed for at benytte. Virksomhederne på Lolland/Falster/ Sjælland tilbydes nu at få indsigt i og afprøve de nyeste teknologiske metoder/ værktøjer/ muligheder inden for produktudvikling og disign, som ligger i begrebet Rapid Digital Prototyping.

Rapid Digital Prototyping og Tooling er begreber, der dækker over en metode til at revolutionere og forkorte produktudviklingsfasen ved hjælp af digital teknik. På Nakskov Bibliotek vil et arbejdende elektronisk værksted med 3D og CAD-programmer bestyret af computergrafikeren/ billedhuggeren Palle Lindau være koblet op over internettet til en "printer" placeret på DTI i Århus (den eneste i Danmark). Her "printes" den 3 dimensionelle model/form på ganske få timer med en meget høj præcision, og næste dag vil det fysiske produkt kunne studeres i virkeligheden i Nakskov.

Se den nyeste og revolutionerende teknologi inden for produktudvikling, i funktion.

Hør om mulighederne og perspektiverne ved Rapid Digital Prototyping og Tooling, som Palle Lindau, DTI og Erhvervsråd Lolland tilbyder.

Prøv den nyeste teknologi og gør brug af den direkte linie, der står åben for at få en enhed produceret. Billedhuggeren Palle Lindau betjener den nyeste computertek- nologi, og den elektroniske model sendes over internettet til en "printer" i Århus hos DTI, og næste dag kan man studere den fysiske model.

Tal med konsulenter fra DTI og Erhvervsråd Lolland om muligheder og perspektiver for samarbejde.

Erhvervsråd Lolland arbejder igen grænseoverskridende idet vi i et utraditionelt samarbejde mellem Kulturelt Samråd Nakskov og computergrafikeren/billedhuggeren Palle Lindau, artWeb (der er idémanden bag skulpturprojektet), for første gang på Lolland tager den nyeste digitale produktudviklingsteknologi i anvendelse. Vi henvender os til

Alle erhvervsvirksomheder, ledere og udviklingsafdelinger i det østlige Danmark, der ønsker at bruge eller stifte bekendskab med de nyeste metoder inden for produktudvikling. Ønsker virksomheden at bruge produktudviklingen, som en markant konkurrenceparameter gennem at spare tid, og penge samtøge sikkerheden i udviklingsarbejdet enten i værktøjsfremstillingen eller i selve produktudviklingsforløbet, er her en enestående mulighed for at reducere fremtidens produktudviklingsomkostninger og tid med ca. 60 - 80%.

Iværksættere og opfindere, der på papiret eller i CAD-programmet har en knaldgod opfindelse, hvor den første prototype er for dyr og tager for lang tid at fremstille . Uddannelsesinstitutioner der i deres undervisning og forskning anvender 3D og CAD.

Designere der ønsker at få indsigt i de muligheder som RPT og RT giver for hele Designprocessen. Unge computerfreaks der sidder og arbejder med computerprogrammer, multimedier og virtual reality.

Kunstnere/billedhuggere der ønsker at prøve nye veje i fremstilling af deres modeller/skulpturer, eller som ønsker at eksperimentere arbejde kreativt med den nyeste og meget avancerede computerteknologi.

Workshoppen omkring produktudvikling er et led i kultur og skulpturarrangmentet "PROTOTYPER - ud af den blå luft", med et arbejdende elektronisk billedhuggerværksted, som vil være åben for interesserede fra den 30. oktober til den 4. november incl. lørdag og søndag.

Workshoppen den 30. oktober, er åben for alle interesserede. (Se vedlagte program).

Kontaktpersoner:
Kulturelt Samråd: Vibeke Skamriis, Formand 54951818, 20140818
Palle Lindau tlf: 54902000 e-mail: prototyper@artweb.dk
Erhvervsråd Lolland: Bjarne Skamriis, 54691915, 40167510
DTI: Kjeld Thorsen, 89438409, 40452909
WEB: www.artweb.dk/prototyper
WEB: http://www.business-lolland.com
Pressemøde: Nakskov Bibliotek fredag d. 30. oktober kl. 10.00